מיקום מוזיאון עין דור
המוזיאון הארכיאולוגי בקיבוץ עין דור שוכן בלב נופו הקסום של הגליל התחתון ועמק יזרעאל, למרגלות הר תבור, בסביבת עין דור המקראית (מקום המפגש של שאול עם בעלת האוב).
המוזיאון, שממוקם על צומת דרכים חשוב מהדרום והמרכז אל הגליל, משמש בין היתר כנקודת מידע ויציאה לטיולים קצרים באזור: נחל תבור, הר תבור, יער בית קשת ועוד...
אודות מוזיאון עין דור
המוזיאון בעין דור מספר את סיפורו של האדם שחי כאן בעבר ומאיר את העבר הסוער והעשיר של האזור באמצעות תצוגת הקבע, תצוגה חיצונית, מרכז מלאכות פעיל ותערוכות מתחלפות.
בתצוגת הקבע של המוזיאון חושפים הממצאים את תמונת חייו של האדם בעבר ופותחים צוהר לאורח חייו, לדרכי עבודתו, לקשיים איתם התמודד ולפתרונות שמצא, החל מהתקופות הפרהיסטוריות ועד לימינו כל חפץ חושף מאחוריו עולם מלא. את העין והלב שובה כבר בכניסה שלד אדם בתוך ויטרינה אטומה – 1.80 אורכו, כשהוא נתון בתוך צמד כדים המשמשים לו ארון קבורה. הילדים, באופן ברור, מתמגנטים לממצא, וסובבים אותו מכל עבר על מנת לבחון אותו מקרוב.
בתצוגת החוץ של המוזיאון ניתן לראות את בית הבד המשוחזר, רצפת פסיפס עתיקה, ושרידים מעוטרים ממבנים ציבוריים שהם עדות להתיישבות הקדומה ולחיי התרבות שהתנהלו באזור.
במוזיאון עין דור - האדם עומד במרכז.
הממצאים במוזיאון חושפים מגוון רחב של תרבויות שונות שחיו זו לצד זו, לפעמים במקביל ולפעמים בהשפעה הדדית, וכיום, יושבים באזור אלה לצד אלה יהודים וערבים צ'רקסים ודרוזים. המציאות הרב תרבותית הצמיחה תוכנית מפגשים רב שנתית בין בתי ספר יהודים וערבים הנקראת "ללמוד על העבר-גשר להווה", ופועלת להפגשה באזור זו השנה ה-19.אנו במוזיאון מאמינים שמי שלומד את העבר מגלה את האדם, ובמרחב הזה יש מקום לכולם, לכל בני האדם.
הפעילות במוזיאון עין דור
במוזיאון תוכלו להנות מפעילויות לימוד, העשרה ומשחק מגוונות לכל המשפחה הכוללות בין השאר פאזלים, תפזורות, פענוח כתב קדום, וכתבי חידה אותם אתם מוזמנים לפענח ולפצח באמצעות שיטוט בין הממצאים בתצוגת המוזיאון, ובעזרתם תוכלו להחשף לכלים ולחפצים בהם השתמש האדם בעבר, לייחודו של האזור, לתרבות החומרית ולאורחות החיים של הימים ההם.
פעילות למשפחות
המוזיאון מציע מגוון רחב של הפעלות למשפחות, לילדים ולקבוצות עפ"י העונות החקלאיות ובחגים, כך למשל בפסטיבל הזית מתקיימת הפעילות "מהזית אל שמן הזית": פעילות המשחזרת את תהליך הפקת השמן כמו בימי קדם, ובשבועות, במסגרת "פסטיבל חלב ודבש", אנו מקיימים את הפעילות "סיפורו של גרגר חיטה", פעילות חווייתית המתחילה מהקציר במגל בשדה דרך הדייש בגורן, טחינה באבני ריחיים ועד לאפיית הפיתה.
בפעילויות מתנסים המבקרים במלאכות ומסורות קדומות, יוצרים עם חומרים מהטבע, ונהנים ממגוון פעילויות עשיר.
הישגים
בשנת 2007 זכה המוזיאון בפרס יו"ר הכנסת לאיכות חיים על פעילותו החינוכית בנושא אזרחות משותפת ("ללמוד על העבר-גשר להווה"), ובפרס העמק ע"ש גדעון צימבל על עשייתו החינוכית ופועלו באזורנו לאורך 20 שנות קיומו.